|
Post by Michal3J on Jan 22, 2016 8:52:52 GMT
Co do aut znajomych i gości to nie ma co komentować... Osiedle jest zamknięte, miejsca przypisane do mieszkań i jeśli ktoś nie ma miejsca to nie ma prawa wjechać za bramę na dłużej niż 5 min. I tak gdybym nie miał miejsca dla gości to bym ich uprzedzał że albo parkują na Tylna/Tymienieckiego, albo niech przyjadą taxi czy autobusem.
|
|
|
Post by natalia3c on Jan 22, 2016 14:53:30 GMT
Aaa czyli to tak wyglądało Dziwne, że "przymuszali", a i tak znaleźli się chętni Jak kupowałam w kwietniu 2015 to nie było już żadnego miejsca do wykupienia (tzn. były, ale powiedziano mi, że są one zarezerwowane do wykupienia dla Centrum III). No i co z tego, że osiedle jest zamknięte skoro mam na myśli osoby, które znam, a nie przypadkowe samochody parkujące i wjeżdżające sobie od tak?? Zamknięte osiedle powinno służyć temu, że faktycznie jest gdzie zaparkować, a tutaj niestety tej możliwości często brak i szczerze mówiąc gdybym wiedziała, że to wszystko tak w praktyce będzie wyglądać to chyba bym się nie zdecydowała na kupienie tutaj mieszkania, bo jest to jednak dość uciążliwe. Dla mnie mogłoby tutaj nie być trawy i chodników, a zamiast tego parkingi ogólnodostępne, bo to jest bardziej potrzebne. No ale zawsze są plusy i minusy w zależności od potrzeb co oczywiście rozumiem ;-) PS Jakbyś ktoś był chętny to chętnie odkupię miejsce parkingowe...
|
|
|
Post by Michal3J on Jan 23, 2016 8:18:54 GMT
Może i przymuszali, ale przynajmniej dawali duży rabat na miejsca parkingowe. Co do tego że gdybyś wiedziała to byś nie kupiła... No nie wiem o czym tu dyskutować, skoro nie mogłaś kupić miejsca to logiczne było że twoi goście też nie będą mieć gdzie zaparkować. To była twoja decyzja, ja szukając mieszkania nawet nie patrzyłem na oferty bez miejsca parkingowego.
|
|
|
Post by natalia3c on Jan 23, 2016 14:48:53 GMT
Po to jest forum, żeby dyskutować Niestety wiele rzeczy wychodzi w praniu, a idealnego mieszkania nie ma, jak ze wszystkim ;p
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 24, 2016 12:01:03 GMT
Dla mnie mogłoby tutaj nie być trawy i chodników, a zamiast tego parkingi ogólnodostępne, bo to jest bardziej potrzebne. Moim zdaniem decydując się na mieszkanie w ścisłym centrum miasta należałoby nastawiać się na transport publiczny. Osobiście uważam za nieporozumienie mieszkanie w centrum i zamienianie wszystkiego w jeden wielki parking. Jak dla mnie największą zaletą naszego osiedla jest tak duży teren zielony.
|
|
|
Post by Ola 3g on Jan 24, 2016 12:58:04 GMT
Witam, Zgadzam się z Marcinem 3H i Michałem 3J. Jest wiele wad, ktore wychodzą w trakcie użytkowania mieszkań czy powierzchni wspólnych, ale brak miejsc parkingowych nie jest jedną z nich. Podejrzewam, że to było oczywiste po samym powstaniu planów osiedla. Jeśli jednym z kluczowych warunków kupna mieszkania jest miejsce parkingowe included to jego brak w ofercie sprawiłby, że nie byłabym zainteresowana, tym bardziej, że mieszkań w Łodzi buduje się mnóstwo. Ten kawałek zieleni jest jedną z największych zalet tego miejsca, nie mam jeszcze dzieci, ale już się cieszę na możliwość spacerów w ślicznym, bezpiecznym miejscu blisko domu, w samym centrum miasta.
|
|
|
Post by natalia3c on Jan 24, 2016 19:24:10 GMT
No dlatego też mówię, że każdy widzi swoje plusy i minusy. Fajnie, że jest teren zielony i osiedle ogólnie super, ale jak mam ochotę pospacerować to jadę do jednego z wielu parków w mieście... A nie rezygnowałabym z kupna tu mieszkania, bo bardzo mi się tu podoba, poza tym jednym nieporozumieniem z parkingami, no ale wszystkim się nie dogodzi. Wiadomo, że gdybym miała własne auto to bym się nie zdecydowała, więc jeśli zależy mi na miejscu dla przyjezdnych to muszę kombinować i tyle. Poza tym oferta sprzedaży ostatnich mieszkań była na tyle atrakcyjna, że można było sobie darować brak miejsca parkingowego (coś za coś), mimo to z czasem jest to po prostu uciążliwe.
|
|
|
Post by Konrad 3g on Feb 5, 2016 15:15:29 GMT
natalia3c napisz prosze kiedy kupiłaś mieszkanie bo kiedy ja kupowałem to nie chcieli mi sprzedać mieszkania jeśli nie kupie 2 miejsc parkingowych. I było tych miejsc całkiem sporo bo dostałem mapkę i mogłem sobie wybrać. Mi takich rzeczy nikt nie proponował. Jak jest z innymi zamkniętymi osiedlami? W czerwonych blokach też jest wszystko zamknięte a rowery kradną wchodząc przez garaże, na Tylną 4 można wejść na teren bez problemu. Nie możemy się zamknąć jak w więzieniu na terenie osiedla! Brakuje tylko wprowadzenia obowiązkowych chipów dla mieszkańców i przepustek dla gości. Mieszkałem przez jakiś czas w takim akademiku gdzie żeby wejść trzeba było się wpisać, pokazać dowód osobisty, ostatecznie jak rowery znikały tak znikały tylko trzeba było po gości schodzić na dół.
|
|